Hornazo de Salamanca (con y sin thermomix)
Hey everyone, it is me again, Dan, welcome to my recipe site. Today, we're going to make a special dish, Hornazo de Salamanca (con y sin thermomix). One of my favorites. This time, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.
Hornazo de Salamanca (con y sin thermomix) is one of the most popular of current trending foods on earth. It's simple, it's fast, it tastes delicious. It is enjoyed by millions daily. They are nice and they look wonderful. Hornazo de Salamanca (con y sin thermomix) is something which I've loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Hornazo de Salamanca (con y sin thermomix), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Hornazo de Salamanca (con y sin thermomix) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Hornazo de Salamanca (con y sin thermomix) is 12 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook Hornazo de Salamanca (con y sin thermomix) using 14 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.
Este fin de semana, ha venido a casa mi hermano "and company". Cuando no sabes qué hacer para poder pasar la tarde acompañada de amigos o familiares sin estar todo el tiempo en la cocina, las empanadas son de lo más socorrido. En este caso, he hecho hornazo, muy típico de la zona de Salamanca y como yo soy zamorana…
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Hornazo de Salamanca (con y sin thermomix):
- Masa
- 100 g agua
- 100 g vino blanco
- 100 g manteca de cerdo
- 100 g aceite
- 1 pellizco azúcar
- 30 g levadura fresca prensada de panadería
- 1 huevo
- 650 g harina normal
- 1 cucharadita sal
- Relleno
- 600 g filetes de lomo adobado
- 500 g chorizo
- 250 g tocino ibérico
Steps to make to make Hornazo de Salamanca (con y sin thermomix)
- Preparación con thermomix: Pre calentamos el horno a 180 °C. Vertemos en el vaso el agua, el vino, la manteca, el aceite y el azúcar. Programamos 2 minutos, 37 °C y velocidad 2. Añadimos la levadura, el huevo, la harina y la sal. Mezclamos 10 segundos, velocidad 6 y a continuación 2 minutos, vaso cerrado y velocidad espiga.
- Dividimos la masa en dos partes. Extendemos muy fina una mitad de masa y la colocamos en la bandeja del horno de forma rectangular de aproximadamente 30 × 40 cm, previamente engrasado. Rellenamos con el chorizo, el lomo y el tocino, y extendemos muy fina la otra mitad de la masa para cubrir el relleno. Quitamos la masa que sobra de los bordes y con ella podemos hacer filigranas para adornar el hornazo.
- Pinchamos toda la superficie con un tenedor para que salga el vapor y vigilamos con huevo batido.. Horneamos hasta que esté dorado. En mi caso, tardó en hacerse una hora.
- Preparación sin thermomix: Pre calentamos el horno a 180 °C. Para hacer la masa preparamos un volcán con la harina y añadimos el resto de los ingredientes en el centro, menos la levadura y el agua. Calentamos un poco el agua en el microondas y desleímos en ella la levadura, que añadiremos al resto de los ingredientes que comenzaremos a amasar.
- Dividimos la masa en dos partes. Extendemos muy fina una mitad de la masa y la colocamos en la bandeja del horno de forma rectangular de aproximadamente 30 × 40 cm. Rellenamos con el chorizo el lomo y el tocino. Extendemos la otra parte de la masa también muy finita para cubrir el relleno. Cortamos los bordes que nos sobran después de presionar sobre ellos para que quede el hornazo bien cerrado, y con esos bordes podemos hacer filigranas para adornar el hornazo.
- Pinchamos toda la superficie con un tenedor para que salga el vapor y pintamos con nuevo batido. Horneamos hasta que esté dorado, en mi caso ha sido alrededor de una hora con calor arriba y abajo.
As your experience as well as self-confidence grows, you will find that you have extra all-natural control over your diet plan and also adjust your diet regimen to your personal preferences in time. Whether you intend to serve a recipe that makes use of less or even more components or is a little bit essentially zesty, you can make straightforward changes to accomplish this goal. To put it simply, start making your recipes on time. When it comes to fundamental food preparation abilities for newbies you do not require to learn them however only if you master some easy cooking techniques.
This isn't a complete overview to quick and simple lunch recipes but its great food for thought. Hopefully this will certainly get your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing too many heavy meals on your trip.
So that's going to wrap it up for this exceptional food How to Make Ultimate Hornazo de Salamanca (con y sin thermomix). Thanks so much for your time. I'm confident you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment