Pan de espelta (100 % integral)

Pan de espelta (100 % integral)

Hello everybody, it is Jim, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Pan de espelta (100 % integral). One of my favorites. This time, I am going to make it a little bit unique. This will be really delicious.

Pan de espelta (100 % integral) is one of the most well liked of recent trending foods on earth. It is simple, it's quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions every day. They're fine and they look fantastic. Pan de espelta (100 % integral) is something which I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Pan de espelta (100 % integral), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pan de espelta (100 % integral) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have Pan de espelta (100 % integral) using 6 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve that.

Ya no estamos confinados pero aún así nos sigue gustando hacer pan en casa, y en esta ocasión vamos a preparar una pan 100 % harina integral de espelta.

Esta harina ya se puede encontrar fácilmente en cualquier supermercado ya que últimamente se ha puesto de moda, aunque se cultiva desde antes del trigo.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pan de espelta (100 % integral):

  1. 500 grs. harina de espelta
  2. 250 ml. agua
  3. 15 ml. aceite de oliva virgen extra
  4. 10 grs. sal
  5. 10 grs. azúcar
  6. 25 grs. levadura fresca (o bien 8 grs. de levadura seca de panadero)

Instructions to make to make Pan de espelta (100 % integral)

  1. En Thermomix: Ponemos el agua (250 ml) y el aceite (15 ml) en el vaso junto con la levadura (25 grs.). Programamos 1 minuto a 37º C, velocidad 1.

    Añadimos la harina (500 grs.), la sal (10 grs.) y el azúcar (10 grs). Mezclamos 5 segundos a velocidad 6. Y programamos 2 minutos de amasado a velocidad espiga.
  2. Sin Thermomix: En un bol ponemos el agua (250 ml) y el aceite (15 ml) junto con la levadura (25 grs.) y removemos hasta que se disuelva.

    A continuación añadimos la harina (500 grs.), la sal (10 grs.) y el azúcar (10 grs). Mezclamos bien con la ayuda de una cuchara o con las manos.
  3. Es una masa fácil de trabajar, de modo que haremos una bola y la dejaremos 5 minutos para que se relaje la masa.

    Pasado ese tiempo, le damos la vuelta a la bola y con las manos presionamos hacia adentro para darle forma de barra.
  4. La colocamos en una bandeja de horno con papel sulfurizado.

    Dejamos reposar 30 minutos (tapada con un paño limpio de cocina).

    Ya sólo vamos a darle unos cortes y si queremos espolvoreamos un poco de harina por encima para darle este toque rústico.

    Con el horno en frío metemos nuestro pan en la zona media-baja del horno y programamos a 210ºC durante 40 minutos.
  5. Pasado ese tiempo ponemos nuestro pan sobre una bandeja para que se enfríe.
  6. Tenemos un pan contundente, perfecto para hacer rebanadas finas con las que disfrutar por ejemplo de un buen tomate rallado con jamón.
  7. Por supuesto, nos sirve para desayunar unas buenas tostadas con mantequilla y mermelada en el desayuno...sirve para todo. También podemos cortar todo el pan en rebanadas y congelarlo. Así podemos ir sacando el pan que necesitemos con sólo darle un toque en el tostador.

    ¿Os animáis a probar?

As your experience as well as confidence grows, you will certainly discover that you have a lot more all-natural control over your diet and adapt your diet plan to your individual preferences gradually. Whether you intend to serve a recipe that utilizes less or even more ingredients or is a little more or less zesty, you can make basic adjustments to achieve this goal. In other words, start making your recipes on schedule. As for fundamental food preparation abilities for newbies you don't require to learn them but just if you grasp some basic cooking strategies.

This isn't a full overview to quick and also simple lunch recipes but its excellent food for thought. Ideally this will get your innovative juices moving so you can prepare delicious meals for your household without doing a lot of heavy meals on your trip.

So that is going to wrap it up with this special food Recipe of Perfect Pan de espelta (100 % integral). Thank you very much for your time. I'm sure that you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Marmitako

Pimientos del piquillo rellenos de bacalao

Arroz caldoso para tm31 con thermomix